Categorieën
Geen categorie

Autoverzekering afsluiten op latere leeftijd

Wilt u graag een autoverzekering afsluiten en heeft u een relatief hoge leeftijd? Dan is het mogelijk dat een verzekeraar u niet zomaar zal accepteren. Zij hebben wettelijk de mogelijkheid om oudere automobilisten niet zomaar te verzekeren, waardoor het verstandig is om hier goed op te letten. Check altijd de maximumleeftijd van bestuurders die men accepteert, voordat u een aanvraag tot een autoverzekering doet. Er zijn voldoende autoverzekeraars te vinden die geen leeftijdsbeperking kennen, maar er zijn ook verzekeraars actief die hier wel mee werken.

Leeftijdsbeperking bij verzekeraars
De autoverzekeraars die een leeftijdsbeperking kennen zijn onder te verdelen in diverse categorieën. ZLM Verzekeringen, Polis Direct, EAG en Avero spannen de kroon, met een beperking vanaf 64 of 65 jaar. Ook First Owners, Queens, Turien & Co en VVS Verzekeringen zitten met een leeftijdsbeperking van 69 jaar onder de grens van de 70. Verder zitten veel verzekeraars op die leeftijdsgrens, of passen ze een maximale leeftijd van 75 jaar toe. De verzekeraars Zelf.nl en Proteq werken met de hoogste grenzen, aangezien u daar vanaf uw 80ste levensjaar te maken gaat krijgen met de beperkende voorwaarden die er gelden.

Autoverzekeringen zonder leeftijdsbeperking
Uiteraard is het aan de andere kant ook mogelijk om een autoverzekeraar zonder leeftijdsbeperking te kiezen, aangezien u er op die manier op basis van uw leeftijd in ieder geval zeker van bent dat u een autoverzekering af kunt sluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om ABN AMRO, de ANWB en ASR, maar ook om Centaal Beheer Achmea, Delta Lloyd, Ditzo en ING. Ook OHRA en Reaal kennen geen leeftijdsgrens, waarmee het vooral de grotere verzekeraars zijn. Zorg er in het geval van een autoverzekering bij een andere aanbieder altijd voor dat u goed op de hoogte bent van de eventuele leeftijdsgrens die er geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *