Categorie├źn
Geen categorie

Autoverzekering op naam van ouders verkeerde besparing

Veel jongeren schrikken van het moment waarop ze voor het eerst de premie voor hun autoverzekering berekenen. Iedereen onder de 24 jaar behoort tot een zogenaamde risicogroep. Jongeren hebben relatief veel te maken met autoschades, waardoor de verzekeraars een hogere premie rekenen dan voor, bijvoorbeeld, iemand van 40-50 jaar. Het lijkt daarom soms aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van ouders te zetten en vervolgens als jongere te gaan rijden met de auto.

Voordeel op het eerste oog
Op het eerste oog lijkt de mogelijkheid tot besparen behoorlijk groot, aangezien de premie over het algemeen een stuk lager uit zal vallen wanneer iemand van 45 deze afsluit, in vergelijking tot iemand van 18-24 jaar. Bovendien heeft een oudere bestuurder vaak de beschikking over een aantal schadevrije jaren, waardoor er meer korting op de premie kan worden genoten. Het kan eenvoudig betekenen dat het mogelijk is om een paar honderd euro per jaar te besparen. Zeker voor jongeren is dat een hoop geld, waardoor het aantrekkelijk lijkt om de verzekering niet op de eigen naam te zetten. In dat geval bouwt een jongere echter ook geen schadevrije jaren op, waarmee er al direct sprake is van een eerste nadeel.

Fraude plegen
Een groter nadeel is het feit dat er op deze manier in principe fraude gepleegd wordt. De verzekeraar stelt dat de verzekering op naam dient te komen te staan van de persoon die de auto het meest zal gebruiken. Indien dit niet gebeurt en er een ongeluk veroorzaakt wordt zal de verzekeraar uiteraard onderzoek doen naar het gebruik en de bestuurder. Wanneer er dan ontdekt wordt dat er fraude is gepleegd met de verzekering is het mogelijk dat de verzekeraar weigert uit te keren, waardoor er een flinke kostenpost ontstaat.

Gebruikelijke bestuurder
Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten op basis van de persoon die er de gebruikelijke bestuurder van is. Het is daarom niet verstandig om op deze manier te besparen op een autoverzekering. Op het moment dat er wat gebeurt zal het bijna altijd uitkomen dat er fraude is gepleegd en heeft de verzekeraar het recht om zich terug te trekken als betalende partij. Daarnaast is het voor jongeren interessant om zo snel mogelijk schadevrije jaren op te bouwen, om uiteindelijk meer korting te krijgen op de te betalen premie.

Besparing op de lange termijn
Het besparen op een autoverzekering lukt veel beter door de verzekering gewoon op de eigen naam te zetten en de hoge kosten de eerste jaren voor lief te nemen. Door schadevrij te rijden is het mogelijk om schadevrije jaren op te bouwen en al snel een aantrekkelijke korting te genieten op de te betalen premie. Ook in het geval van een eventuele aanrijding ontstaan er op die manier in ieder geval geen problemen. U kunt wat dat betreft op de lange termijn besparen op uw autoverzekering, door inderdaad uit te gaan van de bestuurder die het meest gebruik zal maken van de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *