Categorie├źn
Geen categorie

De voordelen van en het enthousiasme voor het delen van de zakelijke auto

Er valt nog veel te besparen op de bedrijfskosten van de zakelijke auto. Het is nog vrij normaal voor vooral kleinere bedrijven de bedrijfsauto lange tijd en soms zelfs het hele jaar stil te laten staan. Gedeeld gebruik vermindert deze kostenpost voor de grote hoeveelheid bedrijven die niet constant personenvervoer nodig hebben. De kosten voor de bedrijfsauto zijn opgebouwd uit brandstof, onderhoud en de steeds duurder wordende autoverzekeringen.

Buiten de kosten springen er nog twee andere voordelen in het oog. Het delen van auto’s zorgt netto voor minder milieuvervuiling en het duurzamer omgaan met de al bestaande auto’s. Daarnaast hebben bedrijventerreinen minder parkeerplaatsen nodig.

Het zakelijk delen van auto’s zou georganiseerd kunnen worden door gespecialiseerde bedrijven. Deze bedrijven nemen alle bureaucratische stappen uit handen van de particulier en faciliteren het delen van vervoersmiddelen. Mobilitymixx, een aanbieder van vervoersoplossingen op de zakelijke markt, onderzocht de animo voor zakelijke deelauto’s. Volgens haar neemt deze de komende jaren toe en is ze al gestegen sinds 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *