Categorie├źn
Geen categorie

Delta Lloyd verhoogt premies autoverzekering

Delta Lloyd heeft op 6 september jongstleden de premies voor haar autoverzekeringen verhoogt. De verzekeraar gaf daarbij aan dat het dit doet vanwege de toegenomen schadelast. De premies van de WA-autoverzekering stijgen met gemiddeld 8,5%, de premies voor de beperkt casco dekkingen komen gemiddeld 6,2% hoger te liggen en van de automobilisten met een allrisk dekking vraagt men voortaan 3,6% meer premie. Op die manier zegt Delta Lloyd beter uit de kosten te kunnen komen, op basis van de schadelast die er verwacht wordt.

Hogere premie vanwege toegenomen schadelast
Het zijn volgens Delta Lloyd de toenemende kosten met betrekking tot schade die ervoor hebben gezorgd dat men de premies heeft moeten verhogen. Over 2011 heeft men 25% meer aan kosten uit moeten keren, vanwege schade die er op de weg veroorzaakt is. Dit komt volgens Delta Lloyd vooral door het aantal letselschades en diefstallen. Deze twee factoren zouden vanwege een flinke toename een flinke vinger in de pap hebben op het gebied van de kosten. Ook stormschade tijdens de zomermaanden heeft er volgens de verzekeraar voor gezorgd dat men relatief veel uit heeft moeten keren aan haar klanten.

Reactie klant op verhoging
Op het moment dat een verzekeraar de premie verhoogt is een automobilist niet verplicht dit zomaar te accepteren en de hogere premie te betalen. In plaats daarvan is het goed mogelijk om op zoek te gaan naar een andere verzekeraar en wellicht zelfs minder te gaan betalen voor de autoverzekering. Op het moment dat een verzekeraar de premie verhoogt heeft de verzekerde 30 dagen de tijd om te wisselen van autoverzekeraar. Het is daarbij echter wel van belang dat het gaat om een algemene premieverhoging, die geldt voor iedereen die klant is bij de verzekeraar die de verhoging heeft doorgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *