Categorie├źn
Geen categorie

Tussentijds wijzigen van de dekking van een autoverzekering

Sluit de huidige dekking van uw autoverzekeraar niet langer goed aan bij uw persoonlijke situatie, of zijn uw wensen op dat gebied veranderd? Dan is het wellicht een idee om de dekking van uw autoverzekering aan te passen. Helaas is dat niet in alle gevallen zomaar mogelijk, waardoor het verstandig is om goed te kijken naar de voorwaarden die uw verzekeraar stelt. Het uitbreiden van de dekking is vaak een stuk eenvoudiger dan het beperken van de zaken waartegen u verzekerd bent.

De dekking uitbreiden
Het uitbreiden van uw dekking binnen de autoverzekering is over het algemeen geen probleem. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de verzekeraar deze wijziging in haar eigen voordeel uit kan leggen, aangezien de kans groot is dat u meer premie gaat betalen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van een WA dekking naar een WA beperkt casco dekking te gaan. Met deze wijziging van de dekking va uw autoverzekering zorgt u ervoor dat u niet alleen gedekt bent tegen schade die u aan andere toebrengt, maar wordt ook de schade aan uw eigen auto in bepaalde gevallen vergoed.

Minder uitgebreide dekking
Een wijziging van de dekking van uw autoverzekering in de tegenovergestelde richting is vaak een stuk minder gemakkelijk. Dat heeft te maken met het feit dat u op die manier waarschijnlijk minder premie zou gaan betalen, iets waar een verzekeraar natuurlijk niet op zit te wachten. In die gevallen houdt men u over het algemeen aan het contract dat u bent aangegaan, dat vaak een looptijd van een jaar heeft. In de voorwaarden staat beschreven hoe uw verzekeraar omgaat met het tussentijds wijzigen van de dekking van uw autoverzekering, waardoor u wellicht toch de mogelijkheid heeft dit te doen.

Vergelijken van autoverzekeraars
Indien u de dekking van uw autoverzekering wenst te wijzigen is het daarnaast verstandig om goed te kijken naar de mogelijkheid om aan het eind van de contractperiode over te stappen. Wellicht kunt u bij een andere aanbieder minder gaan betalen voor een vergelijkbare dekking. Houd er wel rekening mee dat het natuurlijk alleen aan het eind van een contractperiode mogelijk is om over te stappen van aanbieder. Het kan desalniettemin geen kwaad om eerder al eens naar de mogelijkheden te kijken, zeker wanneer u de dekking van uw autoverzekering graag wilt gaan wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *