Categorieën
Geen categorie

Vrouw is bij autoverzekeraar binnengereden

In Wil, een klein plaatsje bij St. Gallen in Zwitserland, is een 32-jarige vrouw in volle vaart de etalage van haar verzekeringsmaatschappij binnen gereden. Ze gaf na afloop aan de macht over het stuur te zijn verloren. Nadat het stof weer was neergedaald kwam ze tot de ontdekking dat ze zojuist het kantoor van haar autoverzekeringsmaatschappij binnen was gereden, waardoor het direct mogelijk was om daar contact mee op te nemen. Tot een snelle indiening van een claim is het echter niet gekomen, aangezien bleek dat de vrouw zwaar beschonken achter het stuur plaats had genomen.

Schade voor eigen rekening
Toen men ontdekte dat de vrouw beschonken achter het stuur zat was het voor de verzekeringsmaatschappij een kleine moeite om duidelijk te maken dat men de kosten niet zou gaan vergoeden. De schade van €17.000 kwam voor rekening van de vrouw, aangezien die in een beschonken toestand besloten had tot met haar auto te gaan rijden. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw in beslag genomen. De vrouw bleef gelukkig ongedeerd en is wat dat betreft met de schrik vrijgekomen.

Schade in Nederland ook voor eigen rekening
Ook in Nederland zou de vrouw de schade van het ongeval zelf moeten hebben betalen. Op het moment dat u besluit beschonken achter het stuur plaats te nemen bent u namelijk zelf verantwoordelijk voor schade die u veroorzaakt. Wanneer een verzekeringsmaatschappij u er na een onderzoek van verdenkt te hebben gedronken zal men dit onderzoeken. Indien hier inderdaad uit blijkt dat u niet nuchter was op het moment van het ongeval zal men niets uitkeren. Houd daar dus goed rekening mee op het moment dat u met een borrel op achter het stuur denkt de kunnen kruipen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *