Categorieën
Geen categorie

Waarom word ik geweigerd door een autoverzekeraar?

U zit er natuurlijk niet op te wachten, maar het zou kunnen gebeuren dat een autoverzekeraar u weigert. Dat kan te maken hebben met een aantal verschillende redenen, waardoor het verstandig is om goed na te gaan waar het in uw persoonlijke geval aan kan liggen. Uiteraard kan de verzekeraar die u weigert u daar ook altijd meer over vertellen.

Tip: Zeg uw huidige autoverzekering pas op wanneer de nieuwe verzekeraar u accepteert, om problemen te voorkomen.

Jong en een dure auto
Met name wanneer u een relatief lage leeftijd heeft en u aan de andere kant wel een dure en snelle auto rijdt is de kans groot dat een verzekeraar u niet zomaar zal accepteren. Dat heeft dan te maken met het feit dat men u als een relatief groot risico inschat. Daarnaast kunnen de kosten flink oplopen wanneer u te maken krijgen met schade, waardoor een verzekeraar z’n vingers daar liever niet aan brandt. Probeer meerdere verzekeraars te benaderen, aangezien er uiteindelijk over het algemeen wel een autoverzekering af te sluiten valt.

Schade in het verleden
Ook wanneer u in het verleden schade heeft gereden kan het zo zijn dat een verzekeraar u niet zomaar zal accepteren. Met name wanneer er meerdere schades plaats hebben gevonden in een relatief korte tijd zal een verzekeraar niet erg gewillig zijn om een verzekeraar te vinden. De schades worden altijd geregistreerd, waardoor het niet mogelijk is om dit te verzwijgen. Indien u meerdere schades heeft gereden is het vaak beter om te blijven zitten bij de verzekeraar die u op het moment heeft. U betaalt daar waarschijnlijk een relatief hoge premie door het terugvallen op de bonus/malus-ladder, maar u bent in ieder geval nog altijd verzekerd.

Te laat betaald
Tenslotte kan het natuurlijk zo zijn dat u qua betaling van uw premie wat achterstand heeft opgelopen. Ook in dat geval kan een nieuwe verzekeraar besluiten om u niet zomaar te accepteren, aangezien men er natuurlijk niet op zit te wachten om achter de betalingen aan te moeten lopen. Met name wanneer de vorige verzekeraar de verzekering om deze reden beëindigd heeft zal het niet meevallen om een nieuwe verzekeraar te vinden. Zorg er bij voorkeur dus voor dat u de premie altijd netjes op tijd betaalt, om in de toekomst zo min mogelijk problemen te ondervinden bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *