Categorieën
Geen categorie

Wat gebeurt er als ik niet verzekerd ben?

Heeft u een auto, maar heeft u deze niet verzekerd? Dan mag u er de openbare weg niet mee op. Doet u dat toch? Dan bent u strafbaar en kunt u te maken krijgen met vervelende gevolgen. In Nederland is de WA autoverzekering voor iedereen verplicht, ook wanneer u maar af en toe de weg op gaat. U riskeert tegenwoordig bovendien een boete van het RDW, aangezien men jaarlijks controleert of iedereen netjes een autoverzekering heeft afgesloten.

0
0
1
325
1855
Quickad
15
4
2176
14.0

Normal
0

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:Calibri;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Verplichting tot verzekering
In Nederland is iedereen verplicht om een autoverzekering af te sluiten, aangezien we er op die manier voor zorgen dat de schade van een slachtoffer van een ongeval of aanrijding netjes vergoed kan worden. U kunt materiële schade aanrichten, maar de schade kan nog veel verder oplopen op het moment dat er sprake is van immateriële schade (letselschade). Vooral wanneer iemand (blijvend) invalide raakt kunnen de kosten hoog oplopen. Het is daarom verplicht om in ieder geval de WA autoverzekering af te sluiten. De WA beperkt casco en volledig casco dekkingen zijn optioneel, wanneer u ook eventuele schade aan uw eigen auto wilt verzekeren.

Geen uitkering bij schade
Houd er rekening mee dat u geen vergoeding van de schade ontvangt op het moment dat u niet verzekerd bent en u toch schade veroorzaakt met uw auto. In dat geval dient u zelf voor de schade op te draaien, aangezien er geen sprake is van dekking. Ook wanneer uw autoverzekering op dit moment geschorst is of u deze heeft stop gezet zal men niets uitkeren. Houd er rekening mee dat de kosten enorm hard op kunnen lopen, waardoor u er verstandig aan doet om de weg pas op te gaan op het moment dat u goed verzekerd bent en u de groene kaart in uw bezit heeft.

Boete van het RDW
Gaat u toch de weg op met een auto waarvoor u geen geldige autoverzekering heeft afgesloten? Dan riskeert u bovendien een boete van het RDW. Men voert jaarlijks een controle uit, waarbij men kijkt naar alle auto’s die in Nederland op kenteken staan. Komt men er achter dat u geen verzekering heeft? Dan kunt u een boete krijgen van €380. Aangezien men de boete maximaal 3x per jaar uit mag delen kunnen de kosten flink oplopen wanneer u niet goed verzekerd bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *