Categorieën
Geen categorie

Wat heb ik aan de WA autoverzekering?

De WA autoverzekering is in Nederland voor iedereen verplicht, zodra u de openbare weg op wenst te gaan met uw voertuig. We zorgen er in Nederland op die manier voor dat u de schade die u toebrengt aan anderen altijd kunt betalen, of u daarvoor gebruik kunt maken van uw autoverzekering. Dit is vooral bedoeld om slachtoffers van ongevallen op een goede manier te beschermen.

Schade aan derden
De WA autoverzekering dekt alleen de schade aan derden. Het kan daarbij gaan om materiële schade aan de auto van de ander, maar ook om immateriële schade zoals letsel. Met name dit laatste kan flink in de papieren lopen, waardoor de dekking doorgaans €1.000.000 – €2.500.000 bedraagt. Deze bedragen komen vooral van pas wanneer er sprake is van blijvend letsel. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dekt u daarom tegen de aansprakelijkheid die op u van toepassing is wanneer u schuld heeft aan het veroorzaken van een ongeval.

Goedkope autoverzekering
De WA autoverzekering kan u goed van pas komen wannee ru al een wat oudere auto heeft. Gaat het om een exemplaar van 8 – 10 jaar of ouder? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om de autoverzekering aan te passen naar een WA autoverzekering, aangezien de premie die u anders zou betalen niet langer in verhouding staat tot de vergoeding die u ontvangt in het geval van schade. Veel mensen houden te lang een allrisk dekking of een beperkt casco dekking aan, waardoor ze eigenlijk teveel betalen voor hun autoverzekering.

Eigen schade zelf betalen
Houd er echter rekening mee dat u schade aan uw eigen auto bij een WA autoverzekering zelf dient te betalen. Op het moment dat er een barst in de ruit ontstaat, er een boom op de auto valt vanwege een storm of er op een andere manier sprake is van schade bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Ook wanneer u een ongeval veroorzaakt of u tegen iets aanrijdt dient u de kosten voor het herstel van uw eigen auto zelf te betalen. De WA autoverzekering dekt alleen de schade die u aan anderen toebrengt, dus houdt daar rekening mee op het moment dat u de verschillende dekkingen wenst te vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *